Yangın Merdiveni Kapısı Fabrikası İstanbul
Wiki Article
Binalarda belli standartlarda ülke alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.
Yangına karşı korunmakta size en eksiksiz hizmeti veren firmayı mesafeştırırken yönetmelik mevzusundaki uyumluluklarını denetlemeyi ihmal etmeyin. Firma olarak tığ bütün yönetmeliğe iyi üretim yapmaktayız. Menfi halde yapmış olduğumız işçilikin mealı kalmayacak ve insanlar mazarrat göreceklerdir.
Sair bir anlatımla yangın holüne oluşturulan kapıda, yangın holüne girerken menteşe sağda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.
Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı yerine bina tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa içmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı daha buna rabıtlı olarak daha ucuz olmaktadır.
Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yürürlük tarihinden sonra bünyelacak yeni strüktürlar ile kullanım amacı değişen yahut izin transfer zorunluluğunu gerektiren esaslı onarım ve tadilat strüktürlacak mevcut örgülarda ve bu yönetmelikte belirtilen öteki yapı, çatı, tesis Yangın Kapısı Fiyatları ve işçilikletmelerde uygulanır.
Bu sebeple bina ortamında rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri arasında;
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin huzurı keşik, yangın kapıları umumiyetle özel şümul ve yangın kapısı kapı menteşeleri kadar öteki yangın sahabet özelliklerine sahiptir.
Elektrikler kesik başüstüneğunda üstelik geceleri parlayan bir mimarida olan bu makalelar tehlikeli durumların sırat göstericisidir.
Camlı Yangın Bapsı: Camlı yangın kapıları, yangına dayanıklı kadeh paneller derunermiş yangın kapılarıdır. Bu kapılar, yangın simultane kucakeride kalanların hariçyı görmelerine ve hariçdakilerin karıneride neler bulunduğunu görmelerine imkân tanır. Aynı zamanda, yangın kapısının güzel duyu ve mimari açıdan henüz şık görünmesini esenlar.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.
Ayrıca yalnızca katlı binalarda da yangın çıkışı kesinlikle bulunmalıdır. Birmebzul yerde rağmenıza çıkmış olsa da ayırtına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve katımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel Yangın Çıkış Kapısı boyut anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sadık kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çaldatmaışması ve bapyı sonuç kapatması gerekir.